Ανανέωση δέρματος - Face lift

 

ΡΑΓΑΔΕΣ - ΟΥΛΕΣ
Οι ραγάδες είναι πράγματι ένα μεγάλο πρόβλημα στην πλαστική χειρουργική μέχρι πρόσφατα άλυτο.
Οι ραγάδες είναι στην ουσία κατεστραμένο δέρμα που δέν επιδέχεται καμμία χειρουργική διόρθωση. Δημιουργούνται λόγω μεγάλων και ξαφνικών απωλειών βάρους η κατόπιν εγκυμοσύνης ιδίως σε δέρματα που έχουν κάποια προδιάθεση λόγω ποιότητας του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Βεβαίως η περιποίηση του δέρματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δυνατόν ενίοτε να ελαχιστοποιήσει το πρόβλημα αν συνδιαστεί με μικρή αύξηση του βάρους στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συχνά όμως είναι αναπόφευκτο να δημιουργηθούν. Την λύση σήμερα δίνουν τα νέου τύπου laser χάρις στα οποία υπάρχει εξαιρετική βερτίωση στις ραγάδες ανοίγοντας μιά νέα προοπτική στο πρόβλημα αυτό.
Με τον ίδιο τρόπο βελτιώνονται σήμερα και οι ουλές κυριως οι μετατραυματικές   [μετεγχειρητικές]. Η θεραπεία αποσκοπεί στο να γίνει η ουλή ομαλώτερη και στενώτερη. Αυτό βέβαια απαιτει οπωσδήποτε τουλάχιστον 2 η 3 συνεδρίες θεραπειών ανάλογα με το πρόβλημα.
Κάντε κλίκ στίς φωτογραφίες για μεγέθυνση
auxitiki_mastonfake auxitiki_maston
ΚΗΛΙΔΕΣ - ΡΥΤΙΔΕΣ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ - FACE LIFT
Το δέρμα με την πάροδο του χρόνου υφίσταται αλλοιώσεις τα αίτια των οποίων είναι η ελλάτωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης με τα χρόνια η αφυδάτωση του και η αλλοίωση του από την ηλιακή ακτινοβολία. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την λέπτυνση της επιδερμίδας και του στρώματος που την στηρίζει και την ανανεώνει.
Ετσι το δέρμα εμφανίζει ρυτιδώσεις και αλλαγή της χρωματικής του ομοιομορφίας.
Οι μηχανικές και χημικές [peeling] αποξέσεις που γίνονταν παλαιότερα έχουν δώσει την θέση τους στα πολύ σύγχρονα laser.
Με 2 η 3 συνεδρίες το δέρμα λειαίνεται και αποκτά χρωματική ομοιομορφία ενίοτε ανοικτώτερη το δε υπόστρωμα αναζωογονείται.
Κάντε κλίκ στίς φωτογραφίες για μεγέθυνση
auxitiki_mastonfake
Οι θεραπείες αυτές γίνονται με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ανά μήνα η δίμηνο και με διάρκεια αποθεραπείας μία βδομάδα κάθε φορά.
Με το πέρασμα των χρόνων οι αλλοιώσεις στους ιστούς του δέρματος και κάτω απ΄ αυτούς, λίπος, μύς και οστά, μεγαλώνουν και με την επίδραση της βαρύτητας κάνουν τις ρυτίδες λίγω βαθύτερες.
Στην φάση αυτή ο ιατρός δουλεύει πλέον με τα ενέσιμα. Ανάλογα με το που βρίσκεται η ρυτίδα η πόσο βαθεία είναι, αποφασίζει αν χρειάζεται bottox, η αδρανή ενέσιμα πού απλά γεμίζουν τον χωρο η και τα δύο μαζί. Αυτά τα υλικά ενώ δίνουν άμεσα πολύ καλό αποτέλεσμα , αυτό δεν διαρκεί παραπάνω από εξάμηνο καί έτσι χρειάζεται επανάληψη. Να προσθέσω εδώ ότι η χρήση αυτών τών ουσιών δεν αποκλείει το laser που βέβαια δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα.
Οταν ταυτόχρονα το δέρμα αρχίζει και να σακουλιάζει τότε τίθενται η ανάγκη για χειρουργική διόρθωση, το face lift.
To face lift πρέπει να γίνεται όταν το χρειάζεται η γυναίκα και συμφωνεί και ο ιατρός. Συνεπώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία όπως ρωτούν πολλοί.
Σαν επέμβαση το face lift διαβαθμίζεται σε μικρού και ολικού βαθμού. Το μικρό γίνεται όταν και το πρόβλημα είναι μικρό στην κρίση του ιατρού, διαρκεί μιάμιση ώρα και γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Το ολικό γίνεται όταν υπάρχει πρόβλημα σ' όλο το πρόσωπο διακεί 3-4 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία με πιθανή μιά βραδυνή παραμονή στην κλινική. Το πρόσωπο θα παραμείνει δεμένο με ειδικούς επιδέσμους για δέκα μέρες και το άτομο αν θέλει μπορεί να κυκλοφορεί. To face lift είναι μιά επέμβαση που αν συνδιασθεί και με βλεφαροπλαστική χαρίζει τουλάχιστον μιά δεκαετία στην εμφάνιση.