Ερμηνεία των Ονείρων -Ψυχανάλυση



 
Όνειρά τους είναι απλά και εύκολα ,επηρεάζεται από τα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας. Ωστόσο, σε ενήλικες η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη.
Ο Φρόιντ πίστευε ότι τα όνειρα σε ενήλικες αλλοίωσε το ασυνείδητο και  έχει επηρεάσει τα όνειρα. Και λόγω της στρέβλωσης, ο πραγματικός σκοπός και η σημασία των ονείρων είναι κρυφό. Ως εκ τούτου, ένα πρόσωπο που τα όνειρα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την πραγματική έννοια πίσω από το όνειρο.
Όσον ανά ερμηνεία Σίγκμουντ Φρόιντ των ονείρων, υπάρχουν εμπόδια και τις δυνάμεις που δεν επιτρέπουν ευχές από το ασυνείδητο να συνάψουν τις αισθήσεις. Ορισμένα από τα εμπόδια αυτά είναι κατανεμημένα όταν ένα άτομο κοιμάται, αλλά η αντίσταση είναι ακόμα εκεί και γι 'αυτό η στρέβλωση του όνειρα πραγματοποιούνται. Σε ένα όνειρο, επιθυμίες ενός ατόμου μπορεί να εκπληρωθεί η οποία διαφορετικά δεν θα ήταν αν το άτομο ήταν ξύπνιοι. Και τα όνειρα είναι μια συμβιβαστική λύση που να διασφαλίζει ότι ο ύπνος ενός ατόμου είναι απρόσκοπτη.
Φρόιντ εξήγησε ότι στην ψυχαναλυτική ανάλυση όνειρο η σύνδεση μεταξύ των διαφόρων στοιχείων ενός ονείρου και τα στοιχεία μέσω της ελεύθερης ένωσης δεν λαμβάνεται υπόψη. Μέσω αυτής της διαδικασίας ένας ψυχαναλυτής μπορεί να μπει σε ό, τι τις αισθήσεις του όνειρο είναι οι σκέψεις του ασθενούς και έτσι εξεύρεση την πραγματική έννοια του όνειρα.
Σίγκμουντ Φρόιντ πίστευε ότι η ερμηνεία των ονείρων στην ψυχανάλυση ήταν ένα μονοπάτι για την γνωριμία με το ασυνείδητο.